Outplacement voor werknemers

Outplacement voor werknemers

Met outplacement adviseren en begeleiden we ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers op professionele wijze naar een nieuwe functie. Vanuit jouw kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden als werknemer maken we een outplacementtraject op maat. Met aandacht voor wat nu nodig is: oefenen met mensen, ingangen creëren en on- en offline netwerken. Vervolgens zetten we ons én jouw netwerk in om een baan te vinden die bij je past.

motivatie

Outplacement

Onze outplacementtrajecten zijn gericht op een snelle en effectieve begeleiding naar nieuw werk, waarbij je als kandidaat aan het roer blijft staan. Outplacement biedt ook uitkomst als jij en je werkgever vastlopen op de werkvloer door ontwikkelingen, een conflict of door boventalligheid.

Kosteloos voor jou

De voordelen van outplacement:

Is outplacement iets voor mij?

Er zijn verschillende aanleidingen voor een outplacementtraject. 

Outplacement is bijvoorbeeld geschikt in de volgende situaties:

Direct een persoonlijk gesprek

Ben je benieuwd of outplacement iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen. Bel 06-1952 6008 Toine van Loon 

Toine van Loon
Een nieuwe start maken is een groot ding. Toine heeft mij op betrokken wijze gemotiveerd om te zoeken naar werk dat ik leuk vind en aankan. Met zijn aanstekelijke positiviteit bleef hij mij motiveren. Het resulteerde in een mooie nieuwe baan en vertrouwen voor de toekomst!
Pauline

Kosten outplacement

Bij een afscheid op initiatief van de organisatie, is je werkgever verplicht jou als medewerker een transitievergoeding te betalen. Dit is een vergoeding waar op dit moment iedere werknemer die langer dan twee jaar in dienst is recht op heeft. Vanaf januari 2020 geldt deze voor alle werknemers, ook bij tijdelijke dienstverbanden. Deze transitievergoeding kun je inzetten voor je outplacement. Op die manier kost een traject je meestal niets. Meer informatie over de transitievergoeding en hoe je deze toe kunt passen, vind je later op deze pagina onder Veel gestelde vragen door werknemers.

Ons outplacementtraject bestaat uit:

Huidige situatie in kaart brengen

Mogelijkheden onderzoeken, 

CV maken

Training- en coaching, nieuw perspectief

Terugkijken evalueren  

Zitten we op juiste spoor

Netwerken met zoveel mogelijk partijen

Solliciteren. Wij helpen je daarbij geven je advies en bespreken verbeterpunten.

Nieuwe baan, inkomens zekerheid,

Outplacement samen met Everybody Works

Everybody Works is een landelijk werkende organisatie op het gebied werk en gezondheid. Met als specialisme outplacement, re-integratie en arbodienstverlening. Deze ervaringen combineren we met goede gesprekken en de juiste programma`s. Wij bieden persoonlijke en groepsbegeleiding die nodig zijn naar nieuw perspectief met geen terugval in salaris maar als het mogelijk is vooruitgang.

Outplacementtraject

Elk outplacementtraject is anders en vraagt andere aandachtspunten dus persoonlijke aandacht. 

Welke aspecten en instrumenten zetten wij in tijdens het traject:

Wij kijken samen met jou waar je kwaliteiten en uitdagingen liggen en stellen aan de hand van het inlevingsgesprek een geschikt outplacementtraject voor je samen. 

Mogelijkheden outplacement

We hebben veel verschillende mogelijkheden op het gebied van outplacement, van outplacementbegeleiding naar een nieuw loondienstverband tot het begeleiden naar de positie van zelfstandig ondernemer, zzp’er of detacheren. Ook kun je ervoor kiezen een aantal outplacementonderdelen af te nemen, bijvoorbeeld alleen sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding of het leren aangaan van netwerkgesprekken.

Ik wilde me vooral oriënteren op de arbeidsmarkt en gebruikmaken van Everybody Works uitgebreide netwerk. Er was al snel resultaat. Ook werd er goede begeleiding bij het sollicitatieproces zelf gegeven. Sollicitatiebrieven worden tussen afspraken door bekeken en van feedback voorzien. Er wordt veel materiaal aangeboden waar je zelf mee aan de slag kan.
MVV
Klaas

Re-integratie 1e spoor

Als je bent uitgevallen door ziekte of andere klachten is er vaak nog ruimte om binnen de eigen organisatie te kijken naar een nieuwe werkplek . Dit valt niet onder outplacement, maar onder re-integratie eerste spoor.

Re-integratie 2e spoor

Soms is het niet mogelijk dat je terugkeert bij je huidige werkgever. Je moet dan op zoek naar een nieuwe baan, maar wat als je arbeidscontract wel doorloopt? Dit noemen we re-integratie tweede spoor. Jij en je werkgever kunnen ervoor kiezen om onze hulp in te schakelen om een voor jou en je werkgever zo passend mogelijk plan te maken en hier vervolgens mee aan de slag te gaan.

Ook wanneer je in de WW of gedeeltelijke WIA zit, kunnen wij je re-integratiebegeleiding bieden. Je vindt meer informatie over deze trajecten op de pagina re-integratie of e-mail contact@toinevanloon.nl bellenen mag ook 06- 1952 6008  

Outplacement na een burn-out

Ga je gedurende een langere periode over je eigen grenzen heen, dan kan er een burn-out ontstaan. Een burn-out is complex en heeft naast fysieke en mentale gevolgen veel invloed op je werk- en leefsituatie. Onze specialisten helpen je daarom bij het herstel. Past je huidige functie niet meer bij je omdat deze te veel stress oplevert? Dan starten we samen met jou een traject en helpen we je zoeken naar een geschikte nieuwe baan. Lees meer over dit type traject op de pagina.

Loopbaanbegeleiding

Sta je voor je gevoel stil in je huidige werk? Ons loopbaanonderzoek- en adviesplan kan dan uitkomst bieden. We onderzoeken daarin je ontwikkelmogelijkheden en kijken hierbij specifiek naar je competenties en talenten binnen een organisatie. Op deze manier helpen we je om de volgende stap te zetten in je carrière en leveren we een bijdrage aan je eigen ontwikkeling.

Soorten outplacement

Sta je voor je gevoel stil in je huidige werk? Ons loopbaanonderzoek- en adviesplan kan dan uitkomst bieden. We onderzoeken daarin je ontwikkelmogelijkheden en kijken hierbij specifiek naar je competenties en talenten binnen een organisatie. Op deze manier helpen we je om de volgende stap te zetten in je carrière en leveren we een bijdrage aan je eigen ontwikkeling.

Vrijwillige outplacement

Het komt voor dat je als werknemer verandert qua wensen of instelling, of het gevoel hebt dat je echt uitgegroeid bent binnen de organisatie waar je nu werkt. Ook kun je het gevoel hebben dat je werkgever en jij niet meer bij elkaar passen. Als je dit bespreekbaar maakt, kan er in veel bedrijven een passende vertrekregeling worden opgesteld, inclusief outplacement.

Gedwongen outplacement

Een gedwongen outplacement vindt plaats wanneer er binnen je organisatie een reorganisatie wordt aangekondigd. In zo’n reorganisatie komen er (veel) arbeidsplaatsen te vervallen. Als je werkgever de zaken goed wil regelen, stelt hij of zij een plan op voor vertrekkende medewerkers.

Groeps-outplacement

Wanneer er bij een werkgever meer dan vijf arbeidsplaatsen komen te vervallen, spreken we van een groeps-outplacement. Op deze manier worden de werknemers tegelijk begeleid in hun weg naar een nieuwe baan.

Individuele outplacement

Is je ontslag of vertrek geen onderdeel van een reorganisatie, dan kun  je vaak zelf kiezen met welk outplacementbureau je op zoek wilt naar een nieuwe baan.

Veel gestelde vragen werknemers

We krijgen dagelijks vragen over onze outplacementmethoden; de meest voorkomende hebben we hieronder voor je verzameld.

Onze outplacementadviseurs stellen een op maat gemaakt programma voor je samen. Tijdens dit programma vinden er individuele gesprekken plaats met de adviseur. De duur van trajecten loopt uiteen en is afhankelijk van je situatie. Soms vinden mensen binnen een maand werk, soms duurt het langer. Gemiddeld genomen duurt onze begeleiding voor een outplacement zes maanden.

Everybody Works heeft outplacementadviseurs die op zoek gaan naar je sterke en minder sterke kanten. Op deze manier brengen we samen duidelijk in kaart welke baan en/of werkgever geschikt is voor jou. We kunnen je met een gerust hart zeggen dat de kans op het vinden van een nieuwe baan erg groot is. Door de jaren heen vond meer dan 90% van onze outplacementkandidaten een nieuwe baan.

We begeleiden al ruim 20 jaar kandidaten en ook in vorige crisisperioden hebben we steeds goede resultaten behaald. 

Gedurende het outplacementtraject doe je verschillende testen en trainingen. Een van deze trainingen is de sollicitatietraining. Tijdens deze training leren we je de kneepjes van het vak op het gebied van solliciteren. Denk daarbij aan je presentatie, het leren schrijven van sterke sollicitatiebrieven en het correct en aantrekkelijk opmaken en vullen van je cv. Tijdens onze trajecten ontwikkel je jezelf dus zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

We begeleiden al ruim 20 jaar kandidaten en ook in vorige crisisperioden hebben we steeds goede resultaten behaald. 

Een outplacement is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Het maakt dus niet uit of je werkgever hiervan op de hoogte is. De specialisten van Everybody Works gaan discreet te werk. Natuurlijk zullen we in dit geval niet de rekening naar je werkgever sturen! Zoek wel uit wat je mogelijkheden zijn rond de transitievergoeding, mogelijk kun je daar (een groot deel van) de kosten voor de outplacement mee voldoen.

We begeleiden al ruim 20 jaar kandidaten en ook in vorige crisisperioden hebben we steeds goede resultaten behaald. 

Bij een afscheid op initiatief van de organisatie, is je werkgever verplicht jou als medewerker een transitievergoeding te betalen. Vanaf 1 januari 2020 geldt deze verplichting voor alle werknemers, ook bij tijdelijke dienstverbanden. Je werkgever kan de kosten voor je outplacementtraject direct in mindering brengen op de transitievergoeding. Dit is voor jou financieel gunstiger dan dat je de transitievergoeding eerst uitbetaald krijgt. Over het deel van de transitievergoeding dat uitbetaald wordt, moet je namelijk belasting betalen. Als je werkgever je outplacementtraject vanuit de transitievergoeding betaalt, is het outplacement bedrag belastingvrij.

We begeleiden al ruim 20 jaar kandidaten en ook in vorige crisisperioden hebben we steeds goede resultaten behaald. 

Meer informatie over transitievergoeding vind je op onze tarievenpagina of bel 06-1952 6008

 

Outplacement – informatie voor juristen

Als arbeidsrechtjurist wilt u dat uw cliënt krijgt waar deze recht op heeft. Bij Everybody Works is de outplacement van personen die u juridisch begeleidt in goede handen. Wij hebben 30 jaar ervaring met outplacementtrajecten, re-integratie en Arbodienstverlening.

Voordelen van Everybody Works:

Veel gestelde vragen over outplacement

Lees hier de meest gestelde vragen over outplacement.

Een outplacementtraject is geschikt voor personen die:

  • Dreigen ontslagen te worden (bijvoorbeeld door reorganisatie) en nieuw werk zoeken
  • Niet op hun plek zitten op hun werk en een nieuwe baan zoeken
  • Op zoek zijn naar nieuw werk door conflicten met de werkgever
  • Momenteel geen werk hebben en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging
  • Om andere redenen op zoek zijn naar een nieuwe baan

Het is onze ervaring dat het met outplacement vrijwel altijd lukt om een nieuwe baan te vinden.

Hoelang een outplacementtraject duurt, hangt af van verschillende factoren. Ons doel is om jou zo snel en effectief mogelijk aan een nieuwe baan te helpen, maar wij kunnen van tevoren niet precies zeggen hoelang dit traject gaat duren. Sommige mensen vinden binnen een maand werk, maar het kan ook veel langer duren. Gemiddelde duur van een outplacementtraject bij Everybody Works  is zes maanden.

Jazeker. We horen vaak verhalen over tegenwerking van vijftigplussers op de arbeidsmarkt en het is zeker waar dat je als vijftigplusser met andere uitdagingen wordt geconfronteerd dan de gemiddelde dertiger. Vanuit ons perspectief is leeftijd echter geen probleem, maar een feit. We helpen je om de kansen voor jou te ontdekken, ook op latere leeftijd onze oudste kandidaat was ruim 65 jaar en wilde graag blijven werken. 

Ja, hier hebben we bij Everybody Works ervaring mee. We zien helaas dat discriminatie op onder andere huidskleur en etniciteit nog steeds voorkomt op de arbeidsmarkt. Bij outplacement gaat het om het aantonen van je meerwaarde voor een nieuwe werkgever. Wij helpen je om dat voor elkaar te krijgen, ongeacht wie je bent, hoe oud je bent en wat je achtergrond, gender, seksuele geaardheid en voorkeuren zijn.

Omdat wij ieder outplacementtraject op maat maken, is er geen vaste prijs te noemen voor outplacement. Er is wel een inschatting te geven, hierover lees je meer op de pagina kosten outplacement 

Over het algemeen wordt outplacement vergoed door de werkgever van de kandidaat. In sommige gevallen wordt er een eigen bijdrage gevraagd van de werknemer. Hiervoor kun je als werknemer je transitievergoeding inzetten. De vergoeding wordt door de werkgever uitgekeerd aan elke werknemer die minimaal twee jaar in dienst is geweest. Op deze manier kost het traject je meestal niets.

Het outplacementtraject vindt plaats op `n  locatie in Nederland  of aan de Sloterweg 303 gebouw Atrium te  Badhoevedorp , maar de begeleiding kan ook (deels of geheel) digitaal. Samen met de kandidaat maken we hier afspraken over.

Meer informatie over onze outplacementtrajecten of andere interventies?

Neem contact op voor een persoonlijke ontmoeting met Everybody Works.

Meer informatie of vragen over outplacement? Je kunt mij direct bereiken via 06 1952 6008 of via het contactformulier

Toine van Loon