Outplacement voor werkgevers

Outplacement voor werkgevers

Bij Everybody Works streven we er altijd naar een oplossing te vinden waar zowel de werknemer als de werkgever tevreden mee is. Dit stelt jullie in staat de samenwerking, ondanks de vervelende situatie, op een goede manier af te sluiten. 

jobcrafting

De voordelen van outplacement voor de werkgever:

Wanneer outplacement?

Er zijn verschillende situaties waarin het passend is om je werknemer een outplacementtraject aan te bieden. Het gaat eigenlijk altijd om situaties waarin de werknemer, buiten zijn of haar eigen schuld om, ontslagen wordt. Het kan bijvoorbeeld gaan om een reorganisatie of om ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen.

Voor sommige bedrijven is het momenteel voor hun voortbestaan helaas nodig medewerkers te ontslaan. Wij helpen je hierbij door de waardevolle mensen van wie je afscheid moet nemen, goed en deskundig te begeleiden. Zo geef je enerzijds invulling aan goed werkgeverschap en hou je anderzijds als ondernemer voldoende creativiteit en energie over om op andere manieren in te zetten voor de toekomst: voor commercie, het ontwikkelen van nieuwe diensten en het aanboren van nieuwe markten.

Outplacementbureau Everybody Works

Everybody Works heeft al meer dan dertig jaar ervaring met outplacement, Re-integratie en Arbodienstverlening. Ons doel is altijd om werkgevers en werknemers zo snel en effectief mogelijk te helpen.

De voordelen van outplacement voor de werkgever:

Groeps-outplacement voor meerdere werknemers

In het geval van een reorganisatie moet je als werkgever vaak meerdere medewerkers tegelijk ontslaan. In zo’n situatie is het mogelijk om te kiezen voor een groeps-outplacement. Tijdens dit traject worden meerdere werknemers tegelijk begeleid op hun weg naar een nieuwe baan. Een groeps-outplacement kan vanaf 5 tot 75 personen.

Wat kost outplacement?

Elke persoon en iedere situatie is anders. Daarom bieden we altijd maatwerkoplossingen aan. Hierdoor variëren de kosten voor outplacementtrajecten. Wel hanteren we een aantal basistarieven die je op onze tarievenpagina kunt bekijken.

Inzetten transitievergoeding

Bij een afscheid op initiatief van de organisatie, ben je als werkgever verplicht je medewerker(s) een transitievergoeding te betalen. Vanaf 1 januari 2020 geldt deze verplichting voor alle werknemers, ook bij tijdelijke dienstverbanden. Je kunt de outplacementvergoeding in mindering brengen op de transitievergoeding. Zo is deze voor jou als werkgever kostenneutraal en voor je werknemer goedkoper. Zou je de transitievergoeding namelijk eerst aan hem of haar uitbetalen, dan moet je werknemer eerst belasting afdragen over de transitievergoeding.

Veel gestelde vragen werkgevers

Naast de vraag naar de kosten van outplacement, zijn er nog meer vragen over outplacementtrajecten waarop werkgevers vaak een antwoord zoeken. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen van werkgevers voor je op een rij gezet.

Nee, in Nederland is outplacement niet wettelijk verplicht. Je mag als werkgever zelf bepalen of je werknemers een outplacementtraject aanbiedt. Andersom is de werknemer ook niet verplicht om deel te nemen aan het traject.

De duur van een outplacementtraject is heel erg afhankelijk van de persoon en de situatie. In sommige gevallen vindt de kandidaat binnen een maand werk, maar het kan ook een jaar duren. De gemiddelde duur van een outplacementtraject bij Everybody Works is zes maanden.

Het beste is om met outplacement te beginnen wanneer de werknemer nog in dienst is. Het is namelijk eenvoudiger om van de ene baan in de andere te stappen, dan om vanuit werkloosheid een nieuwe baan te vinden.

Sparren?

Neem contact op voor een persoonlijke ontmoeting met Everybody Works.

Meer informatie of vragen over outplacement? Je kunt mij direct bereiken via 06 1952 6008 of via het contactformulier

Toine van Loon