Outplacement na een burn-out

Outplacement na een burn-out

Een burn-out ontstaat wanneer je gedurende een lange periode over je grenzen heen gaat. Hierdoor ervaar je chronisch stress, waardoor je opgebrand raakt. Een burn-out komt dan ook veel voor bij mensen die perfectionistisch zijn, hard werken, of moeite hebben met nee zeggen. Binnen organisaties waar de eisen hoog zijn en er een hoge werkdruk heerst komen burn-outs relatief vaak voor.

motivatie

Wanneer je jezelf in de volgende uitspraken herkent, is het mogelijk dat je aan een burn-out lijdt:

Wanneer je last hebt van burn-out is het belangrijk om snel hulp in te schakelen. Zolang je gewoon op dezelfde weg doorgaat zullen je burn-outklachten niet verdwijnen en zelfs alleen maar erger worden.

Herstellen van burn-out

Het herstelproces van een burn-out kan lang duren en wanneer je eenmaal een burn-out hebt gehad, blijf je soms gevoelig voor een terugval. Vraag naar ons behandelplan 

Outplacement na een burn-out

Is de conclusie dat jouw huidige functie niet bij je past omdat deze bijvoorbeeld te veel stress oplevert? Dan gaan we aangepaste werkzaamheden zoeken met geen terugval van salaris. 

Direct verder geholpen worden?

Ben je benieuwd of outplacement iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen. Bel 06-1952 6008 Toine van Loon 

Toine van Loon

De stappen van re-integratie na een burn-out

Het herstel van een burn-out kan een lange periode in beslag nemen. Meestal bestaat dit proces uit de volgende stappen

Lichamelijk beter worden

Een burn-out heeft niet alleen psychisch, maar ook fysiek een zware impact. Het is daarom allereerst belangrijk om helemaal tot rust te komen en je lichaam de tijd te geven om te herstellen. Doe niet te veel op een dag en ga vroeg naar bed.

Mentaal beter worden

Een burn-out kan een grote aanslag zijn op je zelfvertrouwen. Je lichaam laat je in de steek, waardoor je niet meer goed kunt functioneren. Het is van belang om de juiste psychische hulp te vinden, zodat je weer vertrouwen krijgt in jezelf.

Langzaam weer aan de slag

Wanneer je je lichamelijk en mentaal weer sterker voelt, is het van belang om langzaam weer je werkzaamheden op te pakken. Dit gebeurt stapje voor stapje, met de juiste begeleiding.

Voorkom een terugval

Twintig tot dertig procent van de mensen met psychische problemen krijgt een terugval. Om dit in jouw geval te voorkomen is het belangrijk om op je eigen tempo weer terug te keren naar werk. Dit kan bij je huidige werkgever zijn, maar het is ook mogelijk om bij een andere werkgever aan de slag te gaan. Burn-outproblemen ontstaan vaak op de werkvloer. Het is dus zaak om goed na te denken of je huidige functie wel de juist baan voor jou is.

Voorkom een burn-out

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor burn-out. Wanneer je een hoge werkdruk en veel stress ervaart, is het verstandig om meteen in te grijpen. Everybody Works helpt je bij het ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om goed te functioneren in een veeleisende omgeving.

Heb jij het idee dat je een burn-out hebt of ervaar je stressklachten wil wil je erger voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag het gesprek met je aan en bekijken samen hoe we je kunnen helpen binnen ons medisch center.

Atrium Medisch Center Badhoevedorp Sloterweg 303 Badhoevedorp. contact@toinevanloon.nl of bel 06 1952 6008

Meer informatie over onze outplacementtrajecten of andere interventies?

Neem contact op voor een persoonlijke ontmoeting met Everybody Works.

Meer informatie of vragen over outplacement? Je kunt mij direct bereiken via 06 1952 6008 of via het contactformulier

Toine van Loon